Colheita Port 2004 d.o. 'Portal' gb

Vol, veel zwoelheid, zoet en chocola, heerlijk kruidig en breed, complex, een smaak waarbij de nadruk ligt op elegantie en finesse, fijnzinnig, niet te zoet, mooi belegen, rozijnen en noten, in port geweekte pruimen. Perfect bij gerijpte, krachtige kazen, noten, stilton, roquefort, desserts met fruit.
KleurLicht taankleurig, oranjebruin
GeurVol, veel zwoelheid, zoet en chocola, heerlijk kruidig en breed, confiture, zwoelheid, mooi complex.
SmaakEen smaak met veel elegantie en finesse, mede door zijn rijping niet te zoet, belegen, rozijnen en noten, kersen en wat zuren en bitters na
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijKrachtige schapenkaas, noten, stilton, roquefort, desserts met fruit
Jaar2004
Alcoholpercentage19
LandPortugal
RegioDouro
Druifdiverse druivensoorten
Volume0,75
Productnummer057131
Colheita Port 2004 d.o. 'Portal' gb kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Colheita is een bijzondere Tawny, gemaakt op basis van één enkele jaargang. Deze wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten (foeders), om te worden gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Volgens de regels moet een Colheita minimaal zeven jaar zijn gerijpt voor hij op de markt wordt gebracht. Meestal echter zijn ze veel langer gerijpt, soms zelfs tientallen jaren lang. De rijping is bijzonder, omdat hierbij een lichte vorm van oxidatie optreedt, waardoor hij een bijzondere kruidigheid krijgt met fraaie aroma’s van hout en gedroogd fruit. De Colheita’s van Portal worden alleen gemaakt in uitzonderlijk goede jaren. Op dit moment zijn de Colheita’s van de jaargangen 1994 en 1995 beschikbaar op de markt.