Escolha doc 'Muros Antigos'

Bloemen, rijpe appel, peer, perzik en nectartine, mooie zuren, sappig en aromatisch. Droge witte wijn. Lekker als aperitief, mooi bij een kipsalade, gebakken scholfilet, varkenshaas met roomsaus.
Awards:
Oogstjaar 2016 - 4.5* (Perswijn)
Oogstjaar 2018 - 90 pt (IWC)
KleurHelder strogeel.
GeurMooi geurig, acacia, bloemen, rijpe appel, peer, perzik en nectartine, verleidelijk.
SmaakLichtvoetig en opwekkend, appel, lekker, klassieke stijl vinho verde, met mooie zuren, sappig en aromatisch. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijLekker als aperitief, mooi bij een kipsalade, gebakken scholfilet, varkenshaas met roomsaus.
Jaar2018
Alcoholpercentage12,5
LandPortugal
RegioVinho Verde
Druifloureiro, avesso, alvarinho
Volume0,75
Productnummer057000
Productbeschrijving
Details
Voor de ‘instapwijn’ van de serie wijnen onder het label Muros Antigos gebruikt Anselmo Mendes de drie klassieke druiven van de Vinho Verde. Deze drie druiven zijn niet voor niets 'klassiek’. Ze zijn het resultaat van eeuwenlange wijnbouw en ervaring met het mengen van verschillende druiven voor het beste resultaat. Ze vullen elkaar dan ook perfect aan. Alvarinho geeft de wijn structuur en kracht, loureiro draagt bij aan de aromatische intensiteit en avesso zorgt voor de mooie zuren en de mineraligheid die we zo goed kennen van Vinho Verde. Na de persing van de hele, ontsteelde druiven volgt een gisting op lage temperatuur –tussen 12º en 16 ºC- om hem mooi fruit te geven. Diepgang krijgt hij door een rijping op de fijne lie van minimaal 4 maanden. Dat levert een heerlijke lichtvoetige, klassieke Vinho Verde op.