Fine White Port d.o. 'Portal'

Rozijnen, amandelen, hazelnoten en abrikozen, een lichte sherrytoon, in de smaak lichtzoet, in balans, met rozijnen, abrikoos, hazelnoten, een goede kracht, waarbij het zoet mooi in balans is met het zuur in de afdronk. Een prima aperitief, lekker bij noten en zachte kazen, met tonic een verfrissende longdrink.
KleurDonkergeel, met wat bruin in de rand
GeurRozijnen, amandelen, hazelnoten en abrikozen, een lichte sherrytoon
SmaakLichtzoet, in balans, met rozijnen, abrikoos, hazelnoten, een goede kracht, waarbij het zoet mooi in balans is met het zuur in de afdronk
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijEen prima aperitief, lekker bij noten en zachte kazen, met tonic een verfrissende longdrink.
Alcoholpercentage19,5
LandPortugal
RegioDouro
Druifdiverse druivensoorten
Volume0,75
Productnummer057100
Fine White Port d.o. 'Portal' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Tussen alle rode port, van heel jeugdig tot heel gerijpt, is de witte port een buitenbeentje, een type port dat er altijd een beetje bij lijkt te hangen. Toch blijft het port, al is er bij het maken meer gebruik gemaakt van oxidatie, waarbij de wijn gedurende zijn rijping wordt blootgesteld aan de lucht, omdat het vat niet helemaal wordt bijgevuld. Dat levert een interessante, krachtige en zoete witte wijn op die wel iets weg heeft van een madera, met een geur die doet denken aan noten, die zelfs even wat sherry-achtigs heeft. Door zijn lichtzoete karakter is het een type wijn dat perfect geschikt is als aperitief. Door hem te combineren met wat tonic (1/3 Portal Fine White Port + 2/3 Tonic + 1 schijfje citroen + een paar blokjes ijs) wordt het een heerlijke longdrink.