Reserva Branco Douro doc 'Grainha'

Blend van typische witte druiven uit de Douro-regio. Aangeplant op hoogte, op granietachtige bodems voor een frisse smaak. Het sap is gefermenteerd en gerijpt in gebruikt eikenhout, om de wijn rijkdom en een romige smaak te geven.
KleurHelder geel
GeurIntense aroma’s van fruit, groene appel, abrikoos, perzik, vanille en munt. Zeer complex, aantrekkelijk en weelderig.
SmaakWederom intens en een tikkeltje rins. Hij doet denken aan wit steenfruit met een perfecte balans, viscositeit en structuur. Diepgang, geconcentreerd sap en een zijdezachte maar lange afdronk.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijRijke, stevige vis als tonijn of bij heerlijk wit vlees.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandPortugal
RegioDouro
Druifgouveio, viosinho, rabigato, fernao pirez
Volume0,75
Productnummer057420
Productbeschrijving
Details
Grainha wijnen hebben een verleidelijk bouquet met een goede body. De wijn is enigszins complex wat voor een perfecte combinatie zorgt met diverse gerechten. Uit de pit van de druif wordt proteïne, geconcentreerde tannine, aromatische extracten, ethanol en lignine gehaald. Dit is van fundamenteel belang om een wijn te creëren met een evenwicht tussen kleur, smaak, body en alcohol. De druivenranken zijn aangeplant in de Douro subregio Cima Corga, de gemiddelde leeftijd van de druivenranken is ca. 20 jaar. Na de oogst worden de druiven, voor het persen, eerst met beleid gesorteerd. De hele druif wordt pneumatisch geperst, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks gedurende 4 weken onder lage temperaturen. In het laatste deel van de fermentatie gaat het sap in eikenhout (20% nieuw en 60% voor de 2e keer gebruikt Frans hout) en nog 20% Hongaars hout voor 2e keer gebruik. Het sap wordt gedurende 7 maanden in hout gerijpt waarbij om de 15 dagen battonage wordt toegepast.