Moscatel Branco Douro doc 'Pomares'

Zeer bloemrijke wijn gemaakt van de druif die normaal gesproken vooral wordt gebruikt in witte blends of in versterkte wijnen. Evenwichtig in frisheid en smaak. In de afdronk een rinse smaak die aan gesteente doet denken. Heerlijk bij artisjokken, risotto met groenten en heerlijk als aperitief.
KleurGroen geel.
GeurAangename geur van nectarine, witte bloemen en abrikozen gepaard met Spaanse peper en kruisbes.
SmaakEvenwichtig in frisheid en smaak. Vol van smaak, een goede concentratie van het sap en gestructureerd. In de afdronk een rinse smaak die aan gesteente doet denken.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijSmakelijk bij artisjokken, risotto met groenten, pasta met vongole, en natuurlijk het perfecte aperitief.
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandPortugal
RegioDouro
Druif
Volume0,75
Productnummer057400
Moscatel Branco Douro doc 'Pomares' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Pomares betekent fruitboomgaarden. Sinds de 18e eeuw zijn er drie fruitboomgaarden op Quinta Nova in de Nossa Senhora do Carmo. De boomgaarden hebben alle drie een aparte naam: de Boomgaard van Afrika, de Boomgaard met Sinaasappelbomen en de Boomgaard van Pomabal. Deze zijn gelegen langs waterlijnen en harmonieus omlijst door wijngaarden. De boomgaarden zijn de inspiratie voor het creëren van deze wijnen. Intens in aroma’s en innemend door hun frisheid en uiterst authentiek. De Pomares wijnen zijn perfect voor de moderne consument. De druivenranken zijn aangeplant in de Douro sub-regio Cima Corga, de gemiddelde leeftijd van de druivenranken is circa 20 jaar. Tijdens de oogst worden de druiven met de hand geplukt. Aloverns de druiven in de pers gaan worden ze eerst nog handmatig gesorteerd. De druiven gaan in zijn gheel in de pers, gevolgd door een fermentatie van drie weken in roestvrijstalen tanks op lage temperatuur om frisheid te behouden. Na de fermentatie vindt de rijping plaats op fijne gistcellen, gedurende vier maanden in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt zo snel mogelijk gebotteld om de aroma-intensiteit te behouden. Dit is een wijn om direct te drinken, maar kan ook zeker nog wel drie tot vier jaar mee. Serveertemperatuur is tussen de 10 en 12ºC.