Moscatel Douro d.o. 'Portal' gb

Heel muscaat, honing, abrikoos, druivig, vleugje mint ook, helemaal gemaakt op het frisse karakter van de muscaat, in de smaak mooi krachtig, stevig, krachtig zoet, intens, maar in balans door een zuurtje, lekker druivig, breed en vol. Licht gekoeld een prima aperitief, lekker bij gedroogde zuidvruchten, abrikozen, dadels, mooi na de maaltijd met een stukje vruchtentaart.
KleurDiep goudgeel
GeurHeel muscaat, honing, abrikoos, druivig, vleugje mint ook, helemaal gemaakt op het frisse karakter van de muscaat
SmaakMooi krachtig, stevig, krachtig zoet, intens, maar in balans door een zuurtje, lekker druivig, breed en vol.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijLichtgekoeld een prima aperitief, lekker bij gedroogde zuidvruchten, abrikozen, dadels, mooi na de maaltijd met een stukje vruchtentaart.
Alcoholpercentage17,5
LandPortugal
RegioDouro
Druifdiverse druivensoorten
Volume0,75
Productnummer057160
Moscatel Douro d.o. 'Portal' gb kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Een van de druiven voor de witte port komt uit de familie van de muscaatdruiven: de Portugese variant Moscatel Galega. In de witte port is hij één van de vele toegestane druiven, maar wel een van de tweede garnituur. Dus daarin speelt deze druif daarin dan ook vrijwel geen rol van betekenis. Maar de druif is perfect geschikt voor het maken van een typische muskaatwijn, zoals we die bijvoorbeeld ook kennen uit Frankrijk. Deze Moscatel do Douro heeft daar alles weg. Hij heeft een typisch muscaat-karakter en is gemaakt als een versterkte wijn, op dezelfde manier als port, dus met toevoeging van alcohol tijdens de gisting. Daarmee is het een zoete en krachtige muscaat, die op zijn fruit is gemaakt, dus met een aangenaam druivig karakter, een heerlijk zoet snoepje.