Moscatel Douro d.o. Reserva 'Portal' gb

Deze Moscatel Reserva heeft een mooie, bleke amberkleur en aroma's van peer en groene appel, in een perfecte balans met hints van karamel en honing. Door rijping in houten vaten zijn de smaak van amandelen te herkennen.
KleurEen mooie bleke amberkleur.
GeurPeer en groene appel, in een perfecte balans met hints van karamel en honing. Door rijping in houten vaten zijn de smaak van amandelen te herkennen.
SmaakDe balans tussen de zoetheid en de zuurtegraad is uitstekend, wat leidt tot frisse citrussmaak aan de ene kant en tot de complexiteit van wijnen die in vat gerijpt zijn aan de andere kant. De lange afdronk is fris en smaakvol.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijNoten en zachte kazen. Als aperitief of samen met tonic als een verfrissende longdrink.
Jaar2007
Alcoholpercentage18
LandPortugal
RegioDouro
Druifmoscatel galego
Volume0,75
Productnummer057165
Moscatel Douro d.o. Reserva 'Portal' gb kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Portal brengt niet alleen de gewone Moscatel do Douro, maar ook deze bijzondere variant, de Reserva, met een jaartal. Courant is op dit moment de jaargang 2004, dus een wijn die al een lange rijping achter zich heeft. Hij is eveneens gemaakt op basis van lokale moscatel galego, als een versterkte en zoete wijn. Daarna is hij gerijpt op grote eikenhouten vaten, foeders, die de wijn een enorme diepgang en complexiteit verlenen. Het uitgesproken muscaat-karakter wordt wat minder en daar komen complexe tonen van rijping voor in de plaats, met wat hout en noten. Dat levert een bijzondere zoete wijn op, een broertje van witte port, maar toch weer even anders.