Unoaked Tinto Douro doc 'Quinta Nova'

Rode blend van 4 soorten druiven van het landgoed, afkomstig van 20 jaar oude wijnstokken. De wijn heeft veel fruit, een vollere body en een verbazingwekkende complexiteit door de uitstekende kwaliteit van de druiven!
KleurRobijnrood.
GeurFrisse en intense aroma's van bramen en blauwe bessen.
SmaakIntense smaak maar wel heel fris. Mooie balans tussen fruit, alcohol, stevige structuur en mooie concentratie van het sap. Geen harde taninnes wel een lange, volle en rijke afdronk
Serveertemperatuur15-18℃
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandPortugal
RegioDouro
Druiftouriga nacional, tinta roriz, touriga franca e.a.
Volume0,75
Productnummer057440
Unoaked Tinto Douro doc 'Quinta Nova' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo presenteert wijnen met een klassieke structuur van fruitige aroma's en een hoge kleurconcentratie. De aroma’s zijn elegant, complex en bewijzen zich in de smaak. De druivenranken van deze wijn zijn aangeplant in de subregio van de Douro, Cima Corga. De gemiddelde leeftijd van deze druivenranken is 20 jaar. Na de oogst worden de druiven, voor het persen, eerst gesorteerd en ontsteeld. Het sap ondergaat een koude pre-maceratie (8ºC). Daarna gaat het sap voor fermentatie in roestvrijstalen vaten gedurende 4 dagen, onder gecontroleerde temperatuur (24 - 26ºC). Het sap ondergaat drie "delastages" per dag om zachte en gestructureerde tannines en de zwarte en blauwfruitige aroma's te behouden. Rijping vindt plaats in roestvrijstalen vaten van 25000L. Een wijn om direct te drinken, maar kan zeker ook nog wel 4 tot 6 jaar mee.