Tinto Douro doc 'Pomares'

Blend van typische blauwe druiven uit de regio, van 25 jaar oude wijnstokken. Wijn met veel fruit en een medium body door rijping in gebruikte vaten van eikenhout.
KleurKersenrood.
GeurDoet denken aan een jonge wijn door rijp rood fruit. Een lichte aanwezigheid van vanille en getoast brood geven de wijn een eigen karakter. Deze is intens, fris en fruitig.
SmaakGoede balans tussen structuur, alcohol en body met zachte en geconcentreerde tannine. Een vettige textuur, mooi volume en goede complexiteit.
Serveertemperatuur15-18℃
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandPortugal
RegioDouro
Druiftouriga nacional, tinta roriz, touriga franca e.a.
Volume0,75
Productnummer057410
Tinto Douro doc 'Pomares' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Pomares betekent fruitboomgaarden. Sinds de 18e eeuw zijn er drie fruitboomgaarden op Quinta Nova in de Nossa Senhora do Carmo. De boomgaarden hebben alle drie een aparte naam: de Boomgaard van Afrika, de Boomgaard met Sinaasappelbomen en de Boomgaard van Pomabal. Deze zijn gelegen langs waterlijnen en harmonieus omlijst door wijngaarden. De boomgaarden zijn de inspiratie voor het creëren van deze wijnen. Intens in aroma’s en innemend door hun frisheid en uiterst authentiek. De Pomares wijnen zijn perfect voor de moderne consument. De druivenranken zijn aangeplant in de Douro sub-regio Cima Corga, de gemiddelde leeftijd van de druivenranken is circa 25 jaar. Na de oogst worden de druiven, voor het persen eerst handmatig gesorteerd. Fermentatie gebeurt in temperatuur geregelde roestvrijstalen tanks gedurende 10 dagen om de primaire fruitcomponenten te behouden. Een deel van het sap wordt gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten gedurende 6 maanden.