Vintage Port 2003 d.o. 'Portal +'

Explosief in zijn fruit, kersen en bessen, open, confiture, heel verleidelijk en intens, puur en jeugdig, zeer intens in de smaak, wat chocolade en kersen, bessen en een vleugje peperigheid, warm en geconcentreerd, vooral ook een bijzondere frisheid. Bijzonder bij belegen kazen, blauwschimmelkaas, schwarzwalderkersentaart, nagerechten met chocola.
KleurDieprood, ondoorzichtig.
GeurExplosief in zijn fruit, kersen en bessen, open, confiture, heel verleidelijk en intens, puur en jeugdig.
SmaakZeer intens in de smaak, wat chocolade en kersen, bessen en een vleugje peperigheid, warm en geconcentreerd, vooral ook een bijzondere frisheid.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijBelegen kazen, blauwschimmelkaas, schwarzwalderkersentaart, nagerechten met chocola.
Jaar2003
Alcoholpercentage19
LandPortugal
RegioDouro
Druifdiverse druivensoorten
Volume0,75
Productnummer057150
Vintage Port 2003 d.o. 'Portal +' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Natuurlijk is de gewone vintageport het vlaggenschip van Portal,maar het idee ontstond om daarnaast nog iets heel bijzonders te maken in een kleine hoeveelheid, zoals ook andere porthuizen dat doen. Het bijzondere van deze apart gedeclareerde vintage port is niet eens dat hij beter zou zijn dan de gewone vintage, maar hij is vooral ánders. Tijdens de oogst van 2003 kwamen er druiven binnen van een apart stuk wijngaard, die bijzonder van kwaliteit waren. Het ging om een acht jaar oude wijngaard met Touriga Nacional, een van de mooiste druiven voor portwijnen. Deze leverden een wijn op met een bijzonder fruitkarakter. Reden om dit deel apart te houden en als vintage te declareren: Portal+. Het is een buitengewoon frisse en elegante vintage port geworden, heel verleidelijk, en daarmee ook geschikt om iets jonger te drinken dan de reguliere Vintage Port.