Pouilly-Fumé aop 'En Travertin'

De kalk in de ondergrond zorgt hier voor een basis van zuren en spanning, de klei zorgt voor structuur en kracht. Weelderig en exotisch, kruisbessen, rijpe peer, bloemen, exotisch en levendig, mooie zuren, lichte molligheid. Droge witte wijn. Lekker als aperitief, mooi bij schaal- en schelpdieren, tarbot met spinazie, een mooie crottin de chavignol.
KleurLicht strogeel.
GeurFijne geur, heerlijk breed, weelderig en exotisch, kruisbessen, rijpe peer, bloemen, spetterend.
SmaakSmaakvol en sappig, exotisch en levendig, mooie zuren, lichte molligheid, mooie lengte en kracht. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijLekker als aperitief, mooi bij schaal- en schelpdieren, tarbot met spinazie, een mooie crottin de chavignol.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer048762
Pouilly-Fumé aop 'En Travertin' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Pouilly-Fumé, op de rechter oever van de Loire, ligt recht tegenover Sancerre. Ondergrond en klimaat zijn dan ook in grote trekken overeenkomst. Pouilly-Fumé staat bekend om zijn ondergrond van vuursteen, silex, maar deze ondergrond komt ook voor in Sancerre. En de ondergrond van klei met kalk van Sancerre, zien we ook in Pouilly-fumé. Deze wijn wordt gemaakt van zo’n ondergrond, van de hellingen in Saint-Andelain. De kalk in de ondergrond zorgt voor een basis van zuren en spanning, de klei zorgt voor structuur en kracht. Door een gisting op lage temperatuur, zo tussen de 15 en 18 graden, krijgt hij heerlijk fruit. Daarna volgt een rijping op de fijne lie, waardoor hij heerlijk rijp en rijk wordt. Een heerlijke Pouilly-Fumé, in een bijzondere, mond vullende en krachtige stijl.