Monica di Sardegna Superiore doc 'Iselis'

Met deze Iselis bewijst het huis Argiolas dat rode wijnen van Sardinië ook elegant en verfijnd kunnen zijn. Hij geurt mooi intens, met een lichte kruidigheid en wat specerijen, de smaak is zacht en fluwelig, met verleidelijk zwart fruit en een vleugje vanille. Ideaal bij toast met tapenade en stukjes parmezaan, lamskotelet van de grill, belegen kazen.
Awards:
Oogstjaar 2016 - 92 pt (James Suckling)
KleurMedium robijnrood
GeurIntense, mooi uitwaaierende geur, marasquin-kersen, een lichte kruidigheid, specerijen, kaneel, vanille, rijpe pruimen, zwoel en verleidelijk.
SmaakHeerlijk zacht en fluwelig, zwart fruit, bosbessen en bramen, elegant, specerijen en een klein pepertje, vleugje vanille, ronde en rijpe afdronk.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijIdeaal bij toast met tapenade en stukjes parmezan, lamskotelet van de grill, belegen kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage14,5
LandItalië
RegioSardegna
Druifmonica
Volume0,75
Productnummer013265
Monica di Sardegna Superiore doc 'Iselis' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Net als elders in Italië vinden we op Sardinië bijzondere, eigen druivenrassen, die perfect geschikt zijn voor het mediterrane klimaat van dit mooie eiland. Door hier goed gebruik van te maken, kunnen eigenzinnige wijnen worden gemaakt die het terroir en het klimaat perfect tot uitdrukking brengen. Argiolas is een van de bedrijven die zich hier met veel succes op toelegt. Bij de rode Iselis wordt gewerkt met de lokale druif monica, aangevuld met nog wat kleine hoeveelheden carignano, de druif die we kennen als carignan, en bovale sardo. De druiven staan aangeplant in de regio Serdiana, in het zuidoostelijke deel van het eiland. We vinden hier een ondergrond die bestaat uit afzettingen van verweerd marmer, met een hoog kalkgehalte. De temperaturen wisselen flink tussen dag en nacht, zodat de wijn een mooi aromatisch karakter krijgt. Onder invloed van de kalkrijke ondergrond kan deze rode wijn tegelijk ook fris en spannend van karakter blijven. Na een gisting van een kleine twee weken op de schillen ondergaat de wijn een rijping op barrique gedurende 12 maanden. Dat rondt hem perfect af, zonder dat het ten koste gaat van het fruit.