Sancerre Blanc aop 'd'Antan'

De cuvée d’Antan, een van de vlaggenschepen van Henri Bourgeois, wordt gemaakt van de helling met het hoogste gehalte aan silex van het domein, in het dorp Saint-Satur. Rokerig, vuursteen, limoen, amandelen, vol en geconcentreerd, weelderig en genereus, mooie zuren. Krachtige, droge witte wijn. Fijn bij gegrilde kreeft, gebakken zwezerik, tarbot, risotto met grote garnalen.
KleurDiep strogeel.
GeurBreed en intens, mooi rokerig, vuursteen breed, complex, limoen, amandelen, grapefruit.
SmaakZeer krachtige smaak, fijn vanille van het hout, vol en geconcentreerd, weelderig en genereus, mooie zuren. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijFijn bij gegrilde kreeft, gebakken zwezerik, tarbot, risotto met grote garnalen.
Jaar2016
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer048787
Productbeschrijving
Details
Sancerre beschikt over een terroir dat diverser is dan menigeen denkt. Niet alleen maar kalkhoudende hellingen, maar ook ondergronden met silex, de vuursteen die we ook kennen uit Pouilly-Fumé. De cuvée d’Antan, een van de vlaggenschepen van Henri Bourgeois, wordt gemaakt van de helling met het hoogste gehalte aan silex van het domein, in het dorp Saint-Satur. De stokken in het perceel voor de cuvée d’Antan zijn heel oud: ze staan er sinds 1936. In combinatie met zeer lage opbrengsten en duurzame wijnbouw zorgt dit voor druiven met een bijzondere concentratie en diepgang. Hij wordt ook gemaakt op een klassieke manier, met een gisting en rijping op gebruikte barriques. Door zijn klassieke karakter en bijzondere zuurgraad is dit een Sancerre die jaren oud kan worden, in tegenstelling tot wat we verwachten van dit type wijn. Het mag gerust een wijn worden genoemd die Sancerre op een klassieke manier op de kaart zet als een echt serieuze wijn.