Sancerre Rouge aop 'Les Baronnes'

Door een strikt wijngaardbeheer met lage opbrengsten worden hier, in dit koele klimaat, toch mooie rijpe pinot noir druiven geoogst. Dit heeft prachtig fruit, aardbeien en kersen, een vleugje vanille, bosbessen, complex, rijp en elegant, zacht en romig. Fijne combinatie met gegrilde eendenborst, risotto met eekhoorntjesbrood, licht belegen kazen.
KleurMedium kersenrood
GeurKrachtige en intense pinotgeur, prachtig fruit, aardbeien en kersen, vleugje vanille, bosbessen, rokerig, breed, complex.
SmaakMooi breed, levendig en sappig, rijp en elegant, zacht en romig, mooie zachte finale. Complexe, droge rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijFijne combinatie met gegrilde eendenborst, risotto met eekhoorntjesbrood, licht belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage12,5
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer048765
Productbeschrijving
Details
Pinot noir is de afgelopen jaren bij de wijndrinker bijzonder populair geworden. Sancerre heeft het ‘geluk’ dat pinot noir hier altijd al aangeplant stond en dat er met de pinot noir ook wijnen met de appellation Sancerre mogen worden gemaakt. Niet onlogisch, want de Sancerre beschikt op een aantal wijnheuvels over een terroir met klei en kalk dat vergelijkbaar is met dat in de Bourgogne. Door een strikt wijngaardbeheer met lage opbrengsten worden hier, in dit koele klimaat, toch mooie rijpe pinot-noir-druiven geoogst. De wijn wordt daarna opgevoed als een klassieke Bourgogne. Een gisting van 12 dagen, met het handmatig breken van de kap zorgt voor rijpe tannine. Afronding vindt plaats door een rijping op barriques, waarvan eenderde nieuw, gedurende zo’n 6 tot 8 maanden. Het levert een fraai Bourgondisch glas rood op.