Sangiovese Terre degli Osci igt

De Sangiovese wordt hier gemaakt als een lekkere ongecompliceerde wijn, fruitig in de geur, met zoete pruimen en kersen, zwoel en licht kruidig, zacht en romig in de smaak, elegant, kruiden, leer, goede zuren. Krachtige, soepele rode wijn. Combineer met charcuterie, pasta met vleessaus, vleessalade, romige kazen met veel smaak.
KleurMedium granaatrood.
GeurHeerlijk fruitig in de geur, met fijn rood fruit, zoete pruimen en kersen, zwoel en licht kruidig.
SmaakZacht en romig in de smaak, sappig en elegant, kruiden, leer, fijn fruit, wat goede zuren van de sangiovese. Krachtige, soepele rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijCharcuterie, pasta met vleessaus, vleessalade, romige kazen met veel smaak.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioMolise
Druifsangiovese
Volume0,75
Productnummer014320
Sangiovese Terre degli Osci igt kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De sangiovese is natuurlijk het vlaggenschip van de Toscaanse druiven. Maar mits de plek goed is gekozen, kan de sangiovese het ook buiten Toscane uitstekend doen. Wel is het karakter van de wijnen iets anders dan bij de Toscaanse variant. Het iets warmere klimaat van Molise, dat meer zuidelijk ligt, levert een wat vollere en zachtere stijl Sangiovese op. De regels van de DOC Molise, waar we dit bedrijf vinden, voorzien niet in een wijn op basis van uitsluitend sangiovese, die daarom op de markt wordt gebracht onder de vlag van de IGP van deze streek, Terre degli Osci. De sangiovese wordt hier gemaakt als een lekkere ongecompliceerde wijn, zonder enige vorm van houtrijping. Een wijn die helmaal gemaakt is op zijn fruit, en bij bij uitstek om jong te drinken.