Sauvignon Blanc Riserva Alto Adige doc 'Rachtl'

Kruisbessen, munt, vuursteen, artisjok, krachtig, tropisch fruit, delicaat en harmonieus, puur en spannend, rijp en mineralig, lengte. Droge witte wijn. Fijn bij zalm, mosselen en krab, gerookte vis, varkensvlees en kip, rijst met ragout.
KleurHelder strogeel met een groene reflectie.
GeurKrachtig geur, kruisbessen, munt, vuursteen, artisjok, breed en rijp, krachtig, tropisch fruit.
SmaakDelicaat en harmonieus, veel wit fruit, puur en spannend, mooie zuren, weelderig, rijp en mineralig, lengte. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijZalm, mosselen en krab, gerookte vis, varkensvlees en kip, rijst met ragout.
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioAlto Adige
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer013060
Productbeschrijving
Details
De wijnen uit de Vigna-serie, zoals deze Riserva ‘Rachtl’ zijn de top van wat Tiefenbrunner maakt. De druiven voor deze bijzondere Sauvignon komen van een kleine wijngaard van 0,4 hectare, op een hoogte van 590 tot 630 meter. Perfect voor de Sauvignon, die in Alto Adige veel zuidelijker staat aangeplant dan in zijn oorsprongsgebied, Loire. Door de hoogte behoudt de wijn hier zijn frisse en levendige, typische Sauvignon-karakter. De druiven worden perfect rijp geoogst, terwijl ze toch nog voldoende zuren hebben, dat is het geheim. De wijn gist op hout, deels op grote voeders en deels op kleinere vaten, waarin de wijn ongeveer een jaar wordt opgevoegd. Dat zorgt voor een mooi zacht karakter, met veel diepgang. Daarna worden de verschillende wijnen geblend en verblijft het eindresultaat nog een half jaar op roestvrij staal. Hij blijft spannend van begin tot eind, met een typisch Sauvignon-karakter.