De Nit Brut Organic

Wat een heerlijk feestbeest, zo’n prachtig rosé bubbeltje, met ook nog zoveel kwaliteit: mooie rokerige en brede geur, een hint van mediterrane kruiden, een vleugje aardbeien,mooi krachtig, in de smaak proef je een mooie subtiele mousse, met goede z uren, levendigheid, bitters, maar hij is ook heerlijk zacht en afgerond in de finale. Prima bij feestelijke gelegenheden, als aperitief, mooi bij kipsalade, tapas, ibericoham.
Alcohol percentage 12
Volume 0,75
Geur Mooie rokerige en brede geur, een hint van mediterrane kruiden, een vleugje aardbeien,mooi krachtig.
Kleur Licht zalmrose
Smaak Zacht en smaakvol, fris, mooie subtiele mousse, goede zuren, levendigheid, bitters, maar ook heerlijk zacht en afgerond in de finale
Serveren bij Prima bij feestelijke gelegenheden, als aperitief, mooi bij kipsalade, tapas, ibericoham.
Land Spanje
Druif Macabeo
Regio Penedes
Jaar 2016
Wijnhuis Raventos
De Nit Brut Organic kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor het maken van deze Cava Rosé wordt gebruik gemaakt van Monastrell, de druif die bekend is van de streken Yecla en Jumilla. Het sap van deze blauwe druif wordt toegevoegd aan de klassieke druiven van de Cava, Macabeo, Xarel.lo en Parellada. Uiter aard wordt de Monastrell na een korte gisting geperst en slechts in kleine hoeveelheden toegevoegd -15%- om de wijn een mooie lichtroze kleur te geven. De Monastrell wordt ook vroeg geoogst, eind augustus, om de goede zuren te behouden, net als bij d e Macabeo. De Monastrell geeft de wijn extra spanning en elegantie, het is een bijzondere vondst om deze druif voor de rosé te gebruiken. Na een langzame gisting op roestvrij staal wordt de basiswijn gecomponeerd uit de verschillende druiven. Deze ba siswijn gaat dan op fles met gist en suiker om de tweede gisting te ondergaan. Daarna rijpt hij minimaal 15 maanden op fles, waardoor hij prachtige kleine belletjes ontwikkelt, met een heerlijke subtiele mousserende Rosé als resultaat.