De Nit Brut Organic

Wat een heerlijk feestbeest, zo’n prachtige mousserende rosé met ook nog zoveel kwaliteit: mooie rokerige en brede geur, een hint van mediterrane kruiden, een vleugje aardbeien, mooi krachtig, in de smaak proef je een mooie subtiele mousse, met frisse zuren, levendigheid, bitters, maar hij is ook heerlijk zacht en afgerond in de finale. Prima bij feestelijke gelegenheden, als aperitief, mooi bij kipsalade, tapas, ibericoham.
KleurLicht zalmrose
GeurMooie rokerige en brede geur, een hint van mediterrane kruiden, een vleugje aardbeien,mooi krachtig.
SmaakZacht en smaakvol, fris, mooie subtiele mousse, goede zuren, levendigheid, bitters, maar ook heerlijk zacht en afgerond in de finale
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijPrima bij feestelijke gelegenheden, als aperitief, mooi bij kipsalade, tapas, ibericoham.
Jaar2016
Alcoholpercentage12
LandSpanje
RegioPenedes
Druifmacabeo, xarel.lo, parellada, monastrell
Volume0,75
Productnummer037920
De Nit Brut Organic kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor het maken van deze mousserende rosé wordt gebruik gemaakt van monastrell. Het sap van deze blauwe druif wordt toegevoegd aan de klassieke, lokale druiven uit de Penedes, macabeo, xarel.lo en parellada, die net als de monastrell bio-dynamisch geteeld zijn. Uiteraard wordt de monastrell na een korte gisting geperst en slechts in kleine hoeveelheden toegevoegd, 15%, om de wijn een mooie lichtroze kleur te geven. De monastrell wordt ook vroeg geoogst, eind augustus, om de goede zuren te behouden, net als bij de macabeo. De monastrell geeft de wijn extra spanning en elegantie, het is een bijzondere vondst om deze druif voor de rosé te gebruiken. Na een langzame gisting op roestvrij staal wordt de basiswijn gecomponeerd uit de verschillende druiven. Deze basiswijn gaat dan op fles met gist en suiker om de tweede gisting te ondergaan. Daarna rijpt hij minimaal 15 maanden op fles, waardoor hij prachtige kleine belletjes ontwikkelt, met een heerlijke subtiele mousserende rosé als resultaat.