Garnacha Tinto igp Organic 'Generación 20'

Aroma's van toffee, drop en kruiden. In de smaak is de wijn mooi gebalanceerd, intens en fris. De steenachtige en droge bodem in Aragón geven de Garnacha-druif een mineraal karakter. Deze elegante wijn gemaakt van Garnacha wordt hierdoor gekenmerkt.
KleurIntense kersenkleur
GeurAroma's van toffee, drop en kruiden.
SmaakIn de smaak is de wijn mooi gebalanceerd, intens en fris. Deze elegante wijn van Garnacha wordt gekenmerkt door zijn terroir.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGegrilde groenten, zalm blini's, gebakken foie gras met gekarameliseerde appel. Of bij gegrilde beef Sirloin met aardappelpuree en groene asperges.
Jaar2014
Alcoholpercentage14,5
LandSpanje
RegioAragón
Druifgarnacha, grenache
Volume0,75
Productnummer033410
Garnacha Tinto igp Organic 'Generación 20' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De wijnranken voor deze wijn zijn meer dan 75 jaar oud. De ranken zijn op 600 meter altitude aangeplant op een armrijke en stenen bodem op een heling. In de regio is de neerslag schaars, namelijk niet hoger dan 300 liter per jaar.De omstandigheden waar de druiven zich in bevinden zorgen ervoor dat de wijn een mineraal karakter krijgt. De vinificatie start met een koude voorvergisting waarna de gisting deze verder gaat in roestvrijstalen tanks waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd. Voor de vergisting wordt inheems gist gebruikt. De wijn wordt voor viertien maanden gerijpt in nieuw Frans eikenhouten vaten van 500 liter.