De La Finca Brut Nature

Brede geur, complex, rijk, een heerlijke gisttoon, brioche en toast, rokerig, wit fruit, appel, intens in de smaak, met een fijne mousse, frisheid en spanning, kruidigheid en lengte, mooie bitters, prachtig droog, licht gerijpt, veel kracht. Mooi bij feestelijke gelegenheden, maar vooral ook een goede begeleider van voorgerechten, olijven, klassieke tapas, ibericoham, schaal- en schelpdieren, mooi als aperitief.
KleurBleekgeel met een fijne mousse
GeurMooie geur, complex, rijk, een heerlijke gisttoon, brioche en toast, rokerig, wit fruit, appel, heerlijk breed.
SmaakIntens in de smaak, een fijne mousse, frisheid en spanning, kruidigheid en lengte, mooie bitters, prachtig droog, licht gerijpt, veel kracht.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijMooi bij feestelijke gelegenheden, maar vooral ook een goede begeleider van voorgerechten, olijven, klassieke tapas, ibericoham, schaal- en schelpdieren, eveneens mooi als aperitief.
Jaar2015
Alcoholpercentage12
LandSpanje
RegioPenedes
Druifparellada, macabeo, xarel.lo
Volume0,75
Productnummer037902
De La Finca Brut Nature kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
In deze bijzondere mousserende wijn zien we de bijzondere eigenschappen van de wijngaarden terug, waarbij elk terroir schittert met zijn eigen druiven, die daar de beste kwaliteit hebben. Hij is samengesteld uit maar liefst vier verschillende,bio-dynamisch geteelde druiven. Xarel.lo en macabeo zijn afkomstig van de wijngaard La Plana en Clos del Serral levert de parellada. De druiven worden allemaal apart met de hand geoogst, op verschillende tijdstippen, afhankelijk van het optimale moment van rijping. Ook de gisting vindt apart plaats. In de wijngaard vindt nog een selectie plaats op kwaliteit. Na de alcoholische gisting vindt de assemblage plaats, en ondergaat de wijn zijn tweede gisting op fles. Door een rijping van minimaal drie jaar op fles, op de gistcellen wordt het een heerlijke complexe wijn met een fijne mousse. De flessen worden voor hun dégorgement met de hand geschud, om de gistcellen uit de fles te verwijderen. Er wordt vrijwel geen restsuiker toegevoegd, maximaal een gram, zodat hij mooi droog blijft en in aanmerking komt voor de aanduiding ‘Brut Nature’.