La Provincia vdt

De oude wijngaarden zijn geselecteerd uit drie dorpen uit het gebied; Valbuena de Duero, Mucientes en Pedrosa del Rey. La Provincia is een frisse en fruitige wijn, met balans en structuur. Een mooi blend van de diversiteit van druiven die groeien in Valladolid.
KleurDonkerrode kleur
GeurIntense geur van rijpe frambozen, aardbeien en kersen en specerijen.
SmaakDe smaak is krachtig met een fraaie balans in fruitigheid, frisheid en structuur. Met het verstrijken van de tijd neemt de complexiteit van de aroma’s toe.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijRood vlees, lamsvlees en belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage14,5
LandSpanje
RegioCastilla
Druiftempranillo, grenache
Volume0,75
Productnummer033210
Productbeschrijving
Details
De druiven van de wijnen van Prieto Pariente komen van oude wijngaarden met een zeer lage opbrengst, gelegen in Castilië en León, in de provincie Valladolid en in het berggebied Sierra de Gredos. In Valladolid liggen de wijngaarden in drie verschillende dorpen: Mucientes, Pedrosa del Rey en Valbuena de Duero. Elke plot wordt afzonderlijk gefermenteerd, waardoor ze de meest geschikte blend voor elk van de wijnen kan worden geselecteerd uit de provincie Valladolid komt de rode wijn. La Provincia is een evenwichtige en zachte wijn, met tonen van vers rood fruit. La Provencia heeft een spontane gisting met gecontroleerde temperatuur in tanks van roestvrij staal. Een deel van de malolactische gisting vindt plaats in roestvrij staal en het andere deel in vaten van Frans eiken. Na de gisting wordt de wijn 11 maanden gerijpt in Franse eiken vaten van 225 en 500l. Minimale rijping in flessen is 9 maanden.