Pastora Pedro Ximenez d.o.

Intens zoet en complex, met gedroogde vijgen en dadels, en niet te zwaar, goede zuren en bitters. Krachtige zoete wijn. Fraai bij zoete desserts, notentaart, pure chocola, dadels, gedroogde vijgen.
Alcohol percentage 19
Volume 0,5
Geur Noten, rozijnen, gedroogde vijgen en dadels, intens zoet en prachtig complex.
Kleur Amber.
Smaak Mooi krachtig zoet, rozijnen, diepgang, flink zoet, maar voor Pedro Ximenez niet te zwaar, goede zuren en bitters, mooi in balans. Krachtige, versterkte zoete wijn.
Serveren bij Een fraaie dessertwijn, bij zoete desserts, notentaart, pure chocola, dadels, gedroogde vijgen.
Land Spanje
Druif Pedro Ximenez
Regio Jerez
Wijnhuis Barbadillo
Pastora Pedro Ximenez d.o. kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Pedro Ximenez is een bijzondere sherrydruif. Het een zeer zoete druif, die extra zoet wordt gemaakt door hem op strooien matten te laten indrogen. Daarmee wordt mierzoet sap verkregen, dat na de persing ook nog wordt versterkt. Het resultaat is ee n bijzondere, zeer zoete wijn, die ook wordt gebruikt om sommige sherry’s aan te zoeten, zoals bijvoorbeeld de Oloroso, en natuurlijk de klassieke ‘medium’ sherry. Maar liefhebbers waarderen de kwaliteit van pure Pedro Ximenez, vanwege zijn bijzonder e concentratie en rijke zoet. Ook Barbadillo, dat juist is gespecialiseerd in heel droge sherry, heeft met deze wijn een heerlijk exemplaar op de markt. Hij is mooi rijk van karakter, met een ruime hoeveelheid zoet. Een soort stroop, maar dan verrass end verfijnd en boeiend van karakter.