Rioja Gran Reserva doc 'Conde Valdemar'

Heerlijk zwoel en breed in de geur, veel kracht, mooi zuidelijk, butterscotch, karamel, mooi vanille en een vleugje chocola op de achtergrond; mooi geconcentreerd en mondvullend in de smaak, een wijn met een uitgesproken rijk karakter, waarbij opvalt hoe romig en zacht hij is, hij smelt op de tong, ondanks nog wat zachte tannines na. Een mooie gerijpte manchego-kaas, gegrild varkensvlees, lamsvlees.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Heerlijk zwoel en breed in de geur, veel kracht, mooi zuidelijk, karamel, mooi vanille en een vleugje chocola op de achtergrond.
Kleur Aantrekkelijke rode kersenkleur met een bordeauxrode rand.
Smaak Mooi geconcentreerd en mondvullend, een wijn met een uitgesproken rijk karakter, waabij opvalt hoe romig en zacht hij is, hij smelt op de tong, ondanks nog wat zachte tannines na.
Serveren bij Rood vlees, stoofschotels en geroosterd voedsel. Vooral geschikt voor vleeswaren en droge kazen.
Land Spanje
Druif Temrpanillo, Graciano, Maturana
Regio Rioja
Jaar 2010
Wijnhuis Valdemar
Rioja Gran Reserva doc 'Conde Valdemar' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Zoals de Reserva alleen wordt gemaakt in uitstekende jaren, zo wordt door Martinez Bujanda alleen een Gran Reserva gemaakt in werkelijk uitzonderlijke jaargangen. Alleen de beste druiven worden voor deze wijn gebruikt, de zeer rijpe exemplaren van de beste wijngaarden van het huis. Voor extra complexiteit wordt aan deze wijn ook nog wat Graciano-sap toegevoegd. De Graciano is een lastige druif, die moeilijk rijpt, maar die onder goede omstandigheden wijnen oplevert van een bijzondere kracht en complexiteit. De wijn rijpt voor 32 maanden in eikenhouten vaten waarvan 75% Frans en 25% Amerikaans. De serveertemperatuur voor deze wijn is 16 - 18ºC.