Rioja Reserva doc 'Conde Valdemar' Magnum

Warm en kruidig in de geur, met veel fruit, mooi vanille, licht getoast, kersen; in de smaak vinden we veel diepte en concentratie, kruiden, goede zuren en sap,; een mondvol wijn, waaraan veel te beleven is. Combineer deze wijn met een mooi wildgerecht –haas, hert-, of bijvoorbeeld met konijn met pruimen, gegrild vlees.
KleurWarm en kruidig in de geur, met veel fruit, mooi vanille.
GeurEen wijn met zeer veel diepte en concentratie, kruiden, vanille en room, kracht en intensiteit, goede zuren en sap, een mondvol wijn, waaraan veel te beleven is.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijCombineer deze wijn met een mooi wildgerecht -haas, hert-, of bijvoorbeeld met konijn met pruimen, gegrild vlees.
Jaar2011
Alcoholpercentage13,5
LandSpanje
RegioRioja
Druiftempranillo, graciano, garnacha
Volume1,5
Productnummer035646
Rioja Reserva doc 'Conde Valdemar' Magnum kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Reserva is een bijzondere wijn, die uitsluitend wordt gemaakt van de beste kwaliteit druiven. Dat betekent dat een Reserva feitelijk alleen in een topjaar voor Rioja het levenslicht ziet. Voor een Reserva is een rijpingsperiode verplicht van minstens een jaar op vat, aangevuld door een rijping van een jaar op fles. Bij Bodegas Martinez Bujanda wordt gekozen voor een langere rijpingsperiode op vat van 25 maanden, omdat de wijn nog niet eerder rijp wordt geacht voor botteling. Het resultaat is een fraaie Reserva, waarin hout en fruit perfect zijn gecombineerd.