Sauvignon Blanc Rueda do 'José Pariente'

Een aromatische wijn die goed past bij schelpdieren en gekookte zeevruchten.Zuiver, aromatisch, mooi rond. Met de Sauvignon Blanc heeft José Pariente een krachtige witte wijn gemaakt vol mineraliteit, in de regio die bekend staat om de voedingsarme bodem en het landklimaat.
KleurHelder geel met groene accenten.
GeurDe aromatische expressie is een uitzonderlijke combinatie van plantaardige tonen en exotisch fruit, herinneringen aan vers gemaaid gras en een vleugje mineraliteit.
SmaakIn de mond heeft het de frisse, schone elegantie van de typische Sauvignon Blanc. Dit is een zeer intense wijn, strak, met een lange en ronde afdronk.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijIdeaal bij schelpdieren - mosselen, kokkels, oesters - en gekookte zeevruchten: langoustines, garnalen, garnalen, krabben en ga zo maar door. Het past ook goed bij allerlei soorten vis, verse kazen en serranoham.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandSpanje
RegioRueda
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer033102
Sauvignon Blanc Rueda do 'José Pariente' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Enkele van de druiven voor deze wijn zijn afkomstige van de eerste wijngaarden van de Sauvignon Blanc, geplant in Rueda, bijna 30 jaar geleden. De grond, samengesteld uit het karakteristieke platform van losse stenen, is zeer arm aan organisch materiaal en heeft ontsluitingen van kalksteen op de hogere niveaus. Na de onsteling worden de druiven gedurende ongeveer 10 uur op een lage temperatuur geweekt voorafgaand aan het pneumatisch persen. Om de primaire aroma's te behouden, wordt de alcholische fermentatie ook bij lage temperatuur uitgevoerd. De wijn wordt daarna op lie gehouden tot de klaring en stabilisatie.