Sed de Cana Tempranillo d.o.

Sed de Caná is diep robijnrood van kleur. De wijn heeft een intense geur van prachtig zwoel fruit. De smaak begint met een volle en romige inzet, waarna een intens en peperig maar elegante wijn met lange afdronk en enorme complexiteit. Heerlijk bij cassoulet met confit de canard, ribeye van de grill, lamsbout, gerijpte manchego-kaas.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Intense geur, prachtig zwoel fruit, kersen en pruimen, mooi getoast, breed, vanille, toast, pure verleiding.
Kleur Diep robijnrood
Smaak Volle en romige inzet, intens en peperig, maar blijft prachtig elegant, met krachtige, rijpe tannines, lengte en een enorme complexiteit.
Serveren bij Cassoulet met confit de canard, ribeye van de grill, lamsbout, gerijpte manchego-kaas.
Land Spanje
Druif Tempranillo
Regio Ribera
Jaar 2006
Wijnhuis Compañia de Viñedos Iberian
Productbeschrijving
Details
Omdat de wijngaard van Bodegas del Jaro uit verschillende delen bestaat, is het verleidelijk om van de mooiste stukken een aparte topwijn te maken. Deze ‘Sed de Cana’ is zo’n topwijn, een ‘Vino Emblematico’, zoals hij door de bodega in fraai Spaans w ordt genoemd. Iets heel bijzonders dus, van een stuk wijngaard, ‘Sed de Caná’ Deze wijngaard bevindt zich op het hoogste punt van de Finca, op een kalkrijke grond, die slechts een dunne laag vormt van zo’n 30 tot 40 centimeter op de onderliggende rot s. Op deze zeer arme grond staan stokken van meer dan 40 jaar oud, met zeer lage opbrengsten, die amper meer bedragen dan 20 hectoliter per hectare. Daarvan worden druiven geoogst met een enorme intensiteit en een hoge fruitconcentratie. De geoogste druiven, niet meer dan 3000 kilo in totaal, worden met de uiterste zorg behandeld. Na een korte koude inweking ondergaan de druiven een gisting van liefst vier, tot in sommige jaren bijna zes weken, om de wijn dezelfde intensiteit te geven als de dru iven. Deze zeer krachtige wijn moet dan lang op vat liggen om hem af te ronden; in sommige jaren tot wel 22 maanden. Maar na veel geduld is het eindproduct dan ook prachtig, een grootse en zeldzame topwijn met een grote allure. En met 1800 flessen pe r jaar is de koek op.