Rioja Blanco doc 'Inspiratión Valdemar'

Als eens een keer een heel andere witte Rioja zoekt, is dit je wijn. Gemaakt van de bijna vergeten, maar weer herontdekte Tempranillo blanco is het een witte wijn met een bijzonder karakter. Hij is verrassend intens en krachtig, met toast en exotisc h fruit, vol in de smaak, met bitters en fijne zuren na. Mooi als aperitief, bij kroketjes met kabeljauwvulling, schaal- en schelpdieren, paëlla en pasta.
Alcohol percentage 12,5
Volume 0,75
Geur Breed, intens en krachtig, toast, munt en vanille, exotisch fruit, perzik en mango.
Kleur Medium strogeel
Smaak Eigenzinnige en bijzondere smaak. Krachtig en vol met aangename zuurtjes, sap en een klein bittertje in de afdronk
Serveren bij Mooi als aperitief, bij kroketjes met kabeljauwvulling, schaal- en schelpdieren, paëlla en pasta
Land Spanje
Druif Tempranillo, Blanco
Regio Rioja
Jaar 2017
Wijnhuis Valdemar
Rioja Blanco doc 'Inspiratión Valdemar' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bodegas Valdemar heeft een reputatie op het gebied van het maken van witte Rioja. Eigenaar Jesús Martínez Bujanda was in 1985 de eerste die een op vat gegiste witte Rioja op de markt bracht. Destijds was dat een regelrechte revolutie. Deze Tempranill o blanco is de eerste wijn die op de markt is op basis van de witte versie van de Tempranillo-druif. De eerste oogst van deze bijzondere wijn was in 2008. Anders dan de gebruikelijke Viura levert deze druif wijnen op met een grote kracht en persoonli jkheid en een goede zuurgraad. De wijn gist op vaten van Frans eiken, waardoor een mooi harmonie tussen het hout en het fruit ontstaat. Rijping op vat, op de lie, zorgt voor een prachtige rijkdom, zodat de wijn zich in het glas nog mooier ontplooit. Dit levert een eigenzinnige en verrassend intense en krachtige witte wijn op, een witte Rioja van een zelden vertoonde klasse.