Verdejo Rueda do Fermentado en Barrica

Diep, zacht en complex. De gisting in het vat, wat bij José Pariente een minutieus grondig proces is, zorgt voor een buitengewoon gebalanceerde wijn. Een uitzonderlijke evenwicht tussen fruit en hout.
KleurHelder goudgeel
GeurEen complexe geur met aroma's van kruiden, zelfs een beetje rokerig. Rijp fruit en een hint van hout. Ook ruik je exotisch fruit en mineraliteit.
SmaakIn de mond is het volumineus, zalvend en zeer elegant. Krachtig, met een goede zuurgraad die garant staat voor een lange, geweldige balans tussen fruit en hout. Alles wat wordt waargenomen in de neus verschijnt opnieuw in de mond.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijVoorgerechten, vis, rijkelijk gearomatiseerde zeevruchten, gevogelte en kalfsvlees vinden een perfecte metgezel in deze wijn.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandSpanje
RegioRueda
Druifverdejo
Volume0,75
Productnummer033110
Productbeschrijving
Details
De druiven zijn van oude wijnstokken, gelegen in het meest karakteristieke deel van Rueda, op platforms van kwartsietkiezels. Op de traditionele manier gesnoeid, geven deze wijnstokken een oogst van 4.000 kilo per hectare. De oogst gebeurt met de hand en de druiven worden verzameld in kisten van 20 kilo, met een eerste selectie in het veld voordat ze naar de wijnmakerij worden gebracht. De gisting vindt plaats in nieuwe Franse eiken vaten als zowel één jaar oude, van verschillende kuipers. Dit wordt gevolgd door ongeveer zeven maanden batonnage, waarbij de wijn constant in contact is met de lie. De wijn wordt vervolgens gedecanteerd in roestvrijstalen tanks, waarin het vijf maanden rijpt, voordat het na klaring en stabilisatie wordt gebotteld.