Viognier vdt 'Prieto Pariente'

Een kleine verborgen wijngaard van Viognier werd aangetroffen tijdens het verkennen van de provincie Valladolid. Een aromatische wijn, met veel volume en vol van smaak.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Een vitale viognier met complexe aroma’s van tropische vruchten, vanille en een lichte kruidigheid.
Smaak De hoge leeftijd van de stokken biedt de wijn naast frisse elementen ook aangename mineralen met een indrukwekkend mooie afdronk.Met het domein Prieto Pariente is een lang gekoesterde wens van Martina en Ignacio Prieto Pariente in vervulling gegaan.
Serveren bij Vis, gevogelte, klein wild en rijpe kazen.
Land Spanje
Druif Viognier
Regio Rueda
Jaar 2017
Wijnhuis Prieto Pariente
Viognier vdt 'Prieto Pariente' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De druiven van de wijnen van Prieto Pariente komen van oude wijngaarden met een zeer lage opbrengst, gelegen in Castilië en León, in de provincie Valladolid en in het berggebied Sierra de Gredos. In Valladolid liggen de wijngaarden in drie verschillende dorpen: Mucientes, Pedrosa del Rey en Valbuena de Duero. Elke plot wordt afzonderlijk gefermenteerd, waardoor de meest geschikte blend voor elk van de wijnen kan worden geselecteerd. Deze 100% Viognier is een wijn van spontane gisting, deels in roestvrijstalen vaten en deels in Frans eiken houten vaten van 300L. De wijn wordt 6 maanden gerijpt.