St.Joseph aoc Blanc 'Lombard'

Krachtige geur, noten, honing, abrikoos, in de smaak vol en intens, gele pruimen en vanille, noten en abrikozen, puur en zuiver. In de smaak veel kracht, zelfs wat molligheid, maar ook mineralen en zuren, diepte en intensiteit, heerlijk breed en complex. Mooi bij rijke gerechten, zoals een klassieke forel met geschaafde amandelen, andere visgerechten, zoals een zeebaars met een beurre blanc, kip en parelhoen, kalfszwezerik à la plancha.
KleurHelder goudgeel.
GeurKrachtige geur, noten, honing, abrikoos, in de smaak vol en intens, gele pruimen en vanille, noten en abrikozen, puur en zuiver.
SmaakVeel kracht, zelfs wat molligheid, maar ook mineralen en zuren, diepte en intensiteit, heerlijk breed en complex.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijRijke gerechten, zoals een klassieke forel met geschaafde amandelen, andere visgerechten, zoals een zeebaars met een beurre blanc, kip en parelhoen, kalfszwezerik a la plancha.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifmarsanne
Volume0,75
Productnummer047320
St.Joseph aoc Blanc 'Lombard' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Hoewel vrijwel alle druiven van de grote Franse wijngebieden elders ter wereld zijn aangeplant, zijn sommige op de een of andere manier toch ‘overgeslagen’. Dat geldt zeker voor de druif in deze wijn: de Marsanne. De Marsanne is befaamd om zijn bijdrage aan bijvoorbeeld een van de grootste witte wijnen van de Rhône, Hermitage blanc. Dat hij elders weinig wordt gevonden, valt wellicht te verklaren uit zijn vrij strakke karakter, met altijd wat duidelijke zuren en ook het feit dat het geen druif is die ‘fruitige’ wijnen oplevert, en fruitige wijnen zijn helemaal ‘in’. Maar daar staat tegenover dat rijp geoogste marsanne prachtige wijnen oplevert, met een geweldige diepte en concentratie, zoals Cuilleron ook laat zien met deze wijn. Hij wordt gemaakt van veertig jaar oude stokken van een paar fraaie percelen op het Oost- Zuidoosten. De wijn gist op eikenhouten vaten en wordt 10 maanden op vat opgevoed. De druiven worden wat overrijp geoogst, zodat de wijn krachtig en geconcentreerd van karakter is. Hij kan jong worden gedronken, maar ook probleemloos tien jaar worden bewaard. Een geweldig glas wit.