Touraine Blanc Organic aoc 'Cuvee Henri'

Prachtige, pure en klassieke witte Loirewijn, aromatisch, met honing, lindenbloesem, gedroogde abrikozen, kweepeer, rond en soepel, mooie, fijne zuren. Droge witte wijn. Heerlijk bij een salade met kalkoen, parelhoen uit de oven, zachte witschimmelkazen.
KleurMedium strogeel.
GeurMooi aromatisch, honing, lindenbloesem, gedroogde abrikozen, kweepeer, gele pruimen.
SmaakStevig en mooi rijp in de smaak, rond en soepel, mooie rijkdom van rijpe druiven, afgesloten met het fijne zuur van de chenin-druif. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur18-20℃
Serveren bijHeerlijk bij een salade met kalkoen, parelhoen uit de oven, zachte witschimmelkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage12
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifchenin blanc
Volume0,75
Productnummer047140
Productbeschrijving
Details
Dit fijne domaine op de zuidelijke oever van de Cher produceert al jaren biologische wijnen van kwaliteit. Het werd vanaf 1996 van de grond af opgebouwd door het ambitieuze echtpaar Thierry en Sophie Chardon. Het domein telt inmiddels 43 hectare. Deze wijn komt van percelen van in totaal 3 hectare op de zuidelijke oever van de Cher, in de dorpen Mareuil sur Cher, Couffy en Seigy. De ondergrond bestaat hier uit kalkhoudende klei en deel ook klei met vuursteen. Een ideale ondergrond voor de chenin blanc, de klassieke Loire-druif die zulke fraaie en complexe wijnen oplevert. In de wijngaard worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Na de oogst vindt de gisting plaats op vat zonder toegevoegde zwavel. Daarna rijpt de wijn nog een jaar op vat. Bij de botteling wordt nog een zeer minimale hoeveelheid sulfiet gebruikt. Daardoor wordt een prachtige, pure en klassieke witte Loirewijn verkregen.