Chardonnay 'Bee's Box'

De wijn van Bee's Box chardonnay ruikt naar tropisch fruit als ananas, peer en meloen. Gevolgd door tonen van vanille, geroosterde noten en mokka. De aangename textuur van de wijn is vergelijkbaar met die van een rijke crème brûlée. Afgemaakt met verleidelijke smaken als fruitcompote en een mix van zoete kruiden zoals kaneel.
GeurTropisch fruit als ananas, peer en meloen. Gevolgd door tonen van vanille, geroosterde noten en mokka.
SmaakEen volle rijke wijn die doet denken aan een crème brûlée-textuur. Verleidelijke smaken als fruitcompote en een mix van zoete kruiden zoals kaneel komen je tegemoet.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijRijke gerechten als vis met beurre blanc of kalfszwerzerik a la plancha.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandVerenigde Staten
RegioCalifornia
Druifchardonnay, chenin blanc
Volume0,75
Productnummer060256
Chardonnay 'Bee's Box' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Het verhaal begint met een kleine bij die in een zwerm veranderde. De Coppola familie was onzeker wat te doen met een zwerm bijen op een accommodatie vol gasten. Zij deden wat ieder ander zou doen, googelen. En zo is de Vicepresident van de afdeling Finance & Operations - met een paar youtube-video's, haar man, wat advies van de lieflijke heer bij de bijenwinkel, een bijenkorf en een glas wijn – gestart met haar eerste eigen bijenkast. Ze creëerde ook een gezonde leefomgeving voor de bijenvolken in en om de wijngaarden om zo meer bijenvolken te kunnen houden.De Coppola familie had niet verwacht dat ze zo veel liefde zouden krijgen voor deze kleine wezentjes, ze wilden er alleen zeker van zijn dat hun gasten veilig waren en niet worden gestoken. Helaas worden bijen momenteel bedreigd door ziektes en het overmatig en ongepast gebruik van pesticiden. De Coppola-familie streeft naar duurzaamheid en is trots op haar landbouwpraktijken die vriendelijk zijn voor dieren in alle soorten en maten. Maar de familie wilden meer doen, ze willen voornamelijk hun liefde voor bijen overal verspreiden. Zo ontstond het idee van de Bee’s Box wijnen. Geweldige wijnen die 10% van de winst teruggeven aan organisaties die vechten om deze kleine bestuivers te beschermen die ons zo lang al onderhouden. Het is volgens de Coppola familie de beurt aan de mensheid om de bijen te ondersteunen.
De druiven worden geoogst van verschillende wijngaarden, 56% is afkomstig uit Mendocino County, 26% uit Monterey County, 10% uit Lodi, 4% uit Clarksburg en 4% uit Yolo county. De wijn heeft 9 maanden gerijpt op Frans eikenhout waarvan 40% nieuw.