Chardonnay 'Russian River Director's Cut'

Brede en krachtige geur, verleidelijk, met heerlijk vanille, toast, heerlijk appel en peer, omlijst met citrusfruit, een volle en krachtige smaak, boterig, breed en intens, mooi citrus, vanille, toast en geroosterd brood, frisse zuren, honing, een bijzondere lengte en wat toasting na. Lekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, maar ook bij kreeft of zelfs bij een stukje kip of kalkoen.
KleurDiep strogeel
GeurBrede en krachtige geur, verleidelijk, met heerlijk vanille, toast, heerlijk appel en peer, omlijst met citrusfruit
SmaakEen volle en krachtige smaak, boterig, breed en intens, mooi citrus, vanille, toast en geroosterd brood, frisse zuren, honing, een bijzondere lengte en wat toasting na
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijLekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, maar ook bij kreeft of zelfs bij een stukje kip of kalkoen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandVerenigde Staten
RegioCalifornia
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer060210
Chardonnay 'Russian River Director's Cut' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De mogelijkheden om aan druiven van bijzondere kwaliteit te komen langs de Californische kust zijn eindeloos. Russian River Valley, tegen Sonoma aan, geldt als een van de beste gebieden voor Chardonnay van topkwaliteit. Hier voel je de koelte van de Pacific van nabij, zodat de druiven een bijzondere frisheid en prachtige zuren hebben. Bij binnenkomst in de kelder worden ze dan ook uitsluitend vergist op eiken vaten, van Frans eikenhout, om direct een mooi huwelijk te creëren tussen het prachtige fruit en het subtiele eiken. Het levert een grootse witte wijn op, Bourgondisch en breed van karakter, diep en intens, met mooie zuren, veel lengte en intensiteit.