Chardonnay 'Sonoma County Director's'

Vanille, perzik en nectarines, licht exotisch. Volle smaak, toast, fijne zuren, vleugje citrus. Krachtige, droge witte wijn. Lekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, ook bij kreeft of kip en kalkoen.
KleurDiep strogeel.
GeurKrachtig, aangenaam vanille, perzik en nectarines, bloemen, brioche, toast, licht exotisch.
SmaakMooi vol, karamel en hazelnoten, toast, fijne zuren, honing, een vleugje citrus, lekker tropisch fruit. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijLekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, maar ook bij kreeft of zelfs bij een stukje kip of kalkoen.
Jaar2014
Alcoholpercentage13,5
LandVerenigde Staten
RegioCalifornia
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer060250
Chardonnay 'Sonoma County Director's' kan gekocht worden in veelvoud van 12.
Productbeschrijving
Details
De serie wijnen met het label Director’s zijn blends uit de verschillende appellations van Sonoma County, de streek waar wijnmaker Corey Beck vandaan komt. Het fruit voor deze Chardonnay is afkomstig van een aantal verschillende wijngaarden verspreid over Sonoma County, met als gemeenschappelijk kenmerk dat is gekozen voor koele plekken. Deze staan optimaal onder invloed van de nabije Pacific. In de middag stroomt koele lucht van de Pacific de dalen van Sonoma Coast binnen. Hierdoor kan de temperatuur op sommige plaatsen wel met wel zo’n tien graden of meer dalen. Dit zorgt voor druiven met een bijzondere frisheid en prachtige natuurlijke zuren. De druiven zijn afkomstig van verschillende ondergronden, met een goede afwatering, zoals zandige kleigronden en rivierkeien. De wijn wordt gemaakt als een perfecte expressie van de Chardonnay, waarbij ook het fruit zijn plaats heeft. Daarom wordt 25% van de blend gegist op roestvrij staal. De rest gist op eikenhouten barriques, waarvan 90% Frans en de rest Hongaars. Er wordt ook niet meer dan 20% nieuw hout gebruikt. Dit levert een opwekkende en smaakvolle, zeer karakteristieke Chardonnay op voor het kustgebied van Sonoma.