Merlot 'Sonoma County Director's'

Rijpe bosbessen, vanille, kruidig en zwoel. Lichte peperigheid en vers bessenfruit, zachte en soepele finale. Krachtige rode wijn.  Heerlijk bij lamsvlees, kotelet van wild zwijn, goulash of een pastagerecht met vleessaus.
Alcohol percentage 13,6
Volume 0,75
Geur Zoet, met rijpe bosbessen en bramen, aangenaam vanille, zwoel en kruidig.
Kleur Licht kersenrood
Smaak Elegante stijl, met veel fruit, leer, een lichte peperigheid en vers bessenfruit, een zachte en soepele finale, lekker pittig in de afdronk. Krachtige rode wijn.
Serveren bij Heerlijk bij lamsvlees, kotelet van wild zwijn, goulash of een pastagerecht met vleessaus.
Land Verenigde Staten
Druif Merlot
Regio California
Jaar 2014
Wijnhuis The Family Coppola
Merlot 'Sonoma County Director's' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Net als bij de andere Director’s wijnen wordt de Merlot gemaakt op basis van een blend van fruit uit de verschillende delen van Sonoma County. De Merlot houdt van het koele klimaat van Sonoma County, maar hoeft niet zo koel te staan als de Pinot Noir . De druiven voor deze Merlot komen van wijngaarden die liggen op de rand van het gebied dat in de avond en nacht door mist wordt bedekt. Wel koel dus, maar niet te koel. De mist is daar in de ochtend dan ook weer gauw weg. Er wordt voor deze wijn g ebruik gemaakt van klonen 3 en 9, die zorgen voor een wijn met een sterke fruitintensiteit. Kloon 9 is zeer krachtig en heeft altijd veel reserve. Kloon 3 is fruitig, verleidelijk en elegant. De combinatie werkt perfect en zorgt voor een wijn met een prachtige balans en een perfecte Merlot-expressie. Er is 12% Cabernet Sauvignon toegevoegd, voor meer stevigheid. Een drupje Cabernet Franc zorgt voor elegantie en frisheid. Hij rijpt ruim een jaar op eiken vaten, waarvan 80% Frans en de rest Amerik aans. 20% van de vaten is nieuw, waardoor hout en fruit perfect in harmonie zijn.