Pavilion 'Diamond Collection'

Verleidelijk en exotisch, met toast, perzik, guave, breed en intens, met vanille en geroosterd brood. Krachtige, droge witte wijn. Lekker bij zeeduivel, coquilles, krabsalade, bij kip of kalkoen en kalfsvlees.
Alcohol percentage 14,1
Volume 0,75
Geur Verleidelijk, toast, heerlijk exotisch, perzik, guave, kamperfoelie, een vleugje sinaasappelschil.
Kleur Medium strogeel.
Smaak Vol en krachtig, peer en rijpe perzik, boterig, breed en intens, mooi citrus, vanille, geroosterd brood. Krachtige, droge witte wijn.
Serveren bij Lekker bij zeeduivel, coquilles saint-jacques, salade met krab, maar ook bij kip of kalkoen en kalfsvlees.
Land Verenigde Staten
Druif Chardonnay
Regio California
Jaar 2016
Wijnhuis The Family Coppola
Pavilion 'Diamond Collection' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Chardonnay Diamond Collection Pavilion is de witte evenknie van de Claret uit dezelfde serie. In de meeste jaren is het ook een blend, net als de Claret. De Chardonnay wordt dan gemengd met wat Viognier of Muscat. De jaargang 2012 is een uitzonder ing. De oogst was zo goed, dat in deze jaargang is gekozen voor 100% Chardonnay. De druiven zijn afkomstig van de Santa Lucia Highlands. De wijngaarden van deze appellation (American Viticultural Area, AVA) liggen op de uitlopers van de Santa Lucia R ange, bij Monterey. Dit is een bijzondere plek, omdat in de middag koele lucht het dal in stroomt, en omdat de wijngaarden zich bevinden op naar het oosten gerichte hellingen, boven een hoogte van 100 meter. De koele omstandigheden die daardoor ontst aan zorgen voor een langzaam, zeer gelijkmatig rijpingsproces, dat zorgt voor druiven met een grote concentratie. Hij heeft genoeg zuren om de malolactische gisting te ondergaan, wat hem een prachtig rijk, licht boterig karakter geeft. Hij rijpt acht maanden op vaten van Frans eiken van de hoogste kwaliteit, wat hem een fraaie, subtiele houttoon geeft. Maar het prachtige tropische fruit houdt de overhand.