Pinot Noir 'Bee's Box'

Een levendige geur van veenbessen, zwarte kersen, nootmuskaat, vanille en eiken. In de smaak een stevige rode wijn met rode frambozen en pruimen, de zijdeachtige smaken die het middenpalet prikkelen en eindigen met delicate nuances van kruidnagel en donkere geroosterde koffie.
GeurVeenbessen, zwarte kersen, nootmuskaat, vanille en eiken.
SmaakStevige rode wijn met rode frambozen en pruimen, de zijdeachtige smaken die het midden palet prikkelen en eindigen met delicate nuances van kruidnagel en donkere geroosterde koffie.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGerechten met eend, denk bijvoorbeeld aan eendenborst. Of een lauwwarme salade met gerookte eendenborst en cantharellen, zachte polenta met een hint van gorgonzola.
Jaar2016
Alcoholpercentage14,1
LandVerenigde Staten
RegioCalifornia
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer060257
Pinot Noir 'Bee's Box' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Het verhaal begint met een kleine bij die in een zwerm veranderde. De Coppola familie was onzeker wat te doen met een zwerm bijen op een accommodatie vol gasten. Zij deden wat ieder ander zou doen, googelen. En zo is de Vicepresident van de afdeling Finance & Operations - met een paar youtube-video's, haar man, wat advies van de lieflijke heer bij de bijenwinkel, een bijenkorf en een glas wijn – gestart met haar eerste eigen bijenkast. Ze creëerde ook een gezonde leefomgeving voor de bijenvolken in en om de wijngaarden om zo meer bijenvolken te kunnen houden.De Coppola familie had niet verwacht dat ze zo veel liefde zouden krijgen voor deze kleine wezentjes, ze wilden er alleen zeker van zijn dat hun gasten veilig waren en niet worden gestoken. Helaas worden bijen momenteel bedreigd door ziektes en het overmatig en ongepast gebruik van pesticiden. De Coppola-familie streeft naar duurzaamheid en is trots op haar landbouwpraktijken die vriendelijk zijn voor dieren in alle soorten en maten. Maar de familie wilden meer doen, ze willen voornamelijk hun liefde voor bijen overal verspreiden. Zo ontstond het idee van de Bee’s Box wijnen. Geweldige wijnen die 10% van de winst teruggeven aan organisaties die vechten om deze kleine bestuivers te beschermen die ons zo lang al onderhouden. Het is volgens de Coppola familie de beurt aan de mensheid om de bijen te ondersteunen.
De wijn heeft 9 maanden gerijpt op Frans eikenhout waarvan 35% nieuw.