Zinfandel 'Diamond Collection'

Mooie zwoele geur met veel peperigheid, frambozen, kersenfruit, vanille, mooi getypeerd voor deze druif, heel intens, in de smaak een soepele inzet, heerlijk confiture en wat peper, romig en intens, veel diepgang en kracht, rijp en smakelijk, een lic hte kruidigheid, wat soepele tannines na. Prima bij een pepersteak, lamsvlees met rozemarijn, pasta met sausen op basis van gedroogde tomaten, pizza en bij de barbecue.
Alcohol percentage 13,5
Volume 0,75
Geur Mooie zwoele geur met veel peperigheid, frambozen, kersenfruit, vanille, mooi getypeerd voor deze druif, heel intens
Kleur Diep robijnrood
Smaak Een soepele inzet, heerlijk confiture en wat peper, romig en intens, veel diepgang en kracht, rijp en smakelijk, een lichte kruidigheid, wat soepele tannines na
Serveren bij Pepersteak, lamsvlees met rozemarijn, pasta met sausen op basis van gedroogde tomaten en prima bij de barbecue.
Land Verenigde Staten
Druif Zinfandel
Regio California
Jaar 2016
Wijnhuis The Family Coppola
Productbeschrijving
Details
De Zinfandel is de zeer krachtige druif en wijn van Californië, de eigen wijntrots, die we verder vrijwel nergens tegenkomen –alleen in het zuiden van Italië, waar hij als ‘primitivo’ door het leven gaat. De Zinfandel krijgt veel concentratie van oud e stokken in Amador County in het zuiden en wat koelere wijngaarden in Paso Robles en Sonoma. De geringe regenval in Paso Robles is ideal voor de diepgang van deze wijn. Er is een klein beetje petite Sirah aan toegevoegd, om hem wat extra zoet fruit te geven, wat rondeur en sap –een perfecte combinatie. Na de gisting ondergaat de wijn een rijping van veertien maanden op barriques. Vaak wordt hiervoor Amerikaans eiken gebruikt, maar voor deze Zinfandel is bewust gekozen voor uitsluitend Frans hou t, om hem een subtiele vanilletoon te geven, die prima samengaat met de mooie fruitaroma’s.