Val di Neto Bianco igt 'Critone'

Heerlijke speelse en tegelijk krachtige witte wijn uit Calabrië, Chardonnay met een scheutje Sauvignon geven ‘m een spetterende en brede geur, met citrus en tropisch fruit, een krachtige en droge smaak, met aantrekkelijke zuren en levendigheid, vol en rijp. Heerlijk droog wit,en hét perfecte aperitief, mooi bij risotto met inktvis, sardines van de grill, zeebaars met gegrilde artisjok.
KleurLicht strogeel.
GeurOpen en geurig, exotisch fruit, peer en bloemen, kruisbessen, appel, perzik, fijn wit fruit.
SmaakAangenaam soepel, lichtvoetig en sappig, goede zuren, bloemen, fijn citrusfruit, aangenaam wit. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijAls aperitief, bij lichte visgerechten, risotto met courgette en stukjes rookspek, paëlla met garnalen.
Jaar2018
Alcoholpercentage12,5
LandItalië
RegioCalabria
Druifchardonnay, sauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer013645
Val di Neto Bianco igt 'Critone' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Chardonnay is een druif die zich goed weet aan te passen aan zijn omgeving. Toch is het nog niet zo eenvoudig om in Calabrië, het utierste zuiden van Italië, mooie Chardonnay te maken. Dat vergt veel kennis van het terroir, van het juiste oogstmoment en van het wijn maken. Het huis Librandi, dat zijn thuis heeft in deze streek, weet als geen ander van de hoed en de rand. Dat is voor het maken van deze wijn op basis van 90% Chardonnay, aangevuld met 10% Sauvignon, essentieel. De wijn dankt zijn naam aan de belangrijkste wijngaard waar de druiven vandaan komen, Critone. De Chardonnay staat aangeplant op een ondergrond van kalkhoudende klei, en dat geeft de druiven een mooie zuurgraad. Daarnaast worden de druiven vroeg geoogst, eind augustus, begin september. Ook hierbij zijn een goede zuurgraad en mooie frisheid essentieel. Na de pluk worden de druiven snel geperst en vindt een gisting plaats op roestvrij staal. De 10% Sauvignon Blanc geeft de Chardonnay nog wat extra frisheid en een mooi geurig en druivig karakter. Een heerlijk glas wit, sprekend, droog en karaktervol.