Vermentino di Sardegna doc 'Costamolino'

Vol in de geur, wit fruit, grapefruit, kruidig mintig en open, met een vleugje anijs, venkel, aangenaam en geparfumeerd, met een volle, kruidige aanzet met rijp wit fruit, een goede lengte, eveneens een wijn met een eigen karakter, mooi levendig, mede door het bitter in de afdronk. Een lekker glas bij salades, vis, schaal- en schelpdieren, prima bij artisjokken en bij asperges, maar ook een smakelijk aperitief.
Awards:
Oogstjaar 2015 - 4,5* (Perswijn)
KleurLicht strogeel met een groene weerschijn.
GeurVol, wit fruit, grapefruit, kruidig, mintig en open, met een vleugje anijs, venkel, aangenaam en geparfumeerd.
SmaakEen volle, kruidige aanzet met rijp wit fruit, een vleugje venkel, een goede lengte, eveneens een wijn met een eigen karakter, mooi levendig, mede door het bitter in de afdronk.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijSalades, vis, schaal- en schelpdieren, prima bij artisjokken en bij asperges, maar ook een smakelijk aperitief.
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioSardegna
Druifvermentino
Volume0,75
Productnummer013200
Productbeschrijving
Details
De Vermentino di Sardegna is een herkomstbenaming die op het gehele eiland mag worden gebruikt voor wijnen die zijn gemaakt op basis van Vermentino- druiven. Deze wijn is afkomstig van wijngaarden op het zuidelijke deel van het eiland, op de heuvels ten noorden van Cagliari. Bij Argiolas is men zich er zeer goed van bewust dat de opbrengsten bij deze druif niet te hoog moeten zijn. Deze worden dan ook beperkt gehouden tot niet meer dan twee kilo per stok. De wijn gist op een lage temperatuur, rond de 17 graden Celius, om het fruit zoveel mogelijk op de voorgrond te houden. Aan de Vermentino wordt altijd nog 5% andere, aromatische witte rassen toegevoegd, om de wijn een complexer parfum te geven. Een heerlijke, verfrissende wijn.