Verdejo Rueda do 'Viña Oropéndola'

Licht exotisch in de geur, mango en kiwi, passievrucht, boenwas, krachtig en intens, aangenaam vleugje grassigheid, rokerig, mooi intens, met een krachtige smaak, droog, met goede zuren en fijne bitters, grapefruit, goede lengte. Prima aperitief, mooi bij mosselen, paëlla met zeevruchten, kipsalade
KleurBleek strogeel
GeurLicht exotisch in de geur, mango en kiwi, passievrucht, boenwas, krachtig en intens, aangenaam vleugje grassigheid, rokerig, mooi intens.
SmaakKrachtige smaak, droog, met goede zuren en fijne bitters, grapefruit, goede lengte
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijPrima aperitief, mooi bij mosselen, paëlla met zeevruchten, kipsalade
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandSpanje
RegioRueda
Druifverdejo
Volume0,75
Productnummer034315
Verdejo Rueda do 'Viña Oropéndola' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Het wijnbedrijf dat eigenaar is van Bodegas del Jaro maakt naast de prachtige wijnen in de Ribera del Duero ook nog bijzondere wijnen in omliggende streken. Niet onder de naam del Jaro, maar in het geval van Rueda, aan de andere kant van Valladolid, in de bodega met de naam ‘Viñedos del Sayago’. Maar in deze aparte bodega, onderdeel van dezelfde groep als Jaro, de Hebe Group, wordt met evenveel zorgvuldigheid en precisie gewerkt als in Ribera del Duero. Op basis van de bijzondere eigen druif van de streek, de Verdejo, wordt een wijn gemaakt met veel karakter. Zeker ook omdat voor deze wijn druiven worden gebruikt die afkomstig zijn van oude stokken, met een leeftijd die ligt tussen de 40 en maar liefst 120 jaar, op een ondergrond van klei en grind, met een perfecte afwatering. Na een korte inweking op de schillen gist de wijn drie weken op een lage temperatuur, tussen de 15 en 18 ºC. Hij rust dan nog twee maanden op de lie, de gebruikte gistcellen, waardoor hij nog meer kracht en rijkdom krijgt. Dat zorgt voor een witte wijn met een grote persoonlijkheid.