Vosne Romanée aoc 'Dom. des Perdrix'

Elegant en krachtig tegelijk, met kersen, aardbeien, vanille en kruidigheid; een intense en gepolijste smaak, subtiel, met een lichte stevigheid. Krachtige rode wijn. Perfect bij hazenrugfilet, lamsrack uit de oven, eendenborst met saus van cranberry’s.
KleurMedium kersenrood.
GeurMooi getypeerd, prachtig fruit, kersen, aardbeien, vanille en een hint van kruidigheid, kaneel, breed en complex.
SmaakGeweldige intense en gepolijste smaak, subtiel, mooi complex, rokerig, vanille, prachtige zuren en een lichte stevigheid. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPerfect bij hazenrugfilet, lamsrack uit de oven, eendenborst met saus van cranberries.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandFrankrijk
RegioBourgogne
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer048240
Vosne Romanée aoc 'Dom. des Perdrix' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Het Domaine des Perdrix werd in 1996 overgenomen door de familie Devillard. Onderdeel van de wijngaarden van het domein is een prachtig stuk wijngaard in Vosne-Romanée, het beroemde dorp in het midden van de Côte de Nuits. In totaal bezit het domein hier 1,05 hectare wijngaarden tussen Vosne-Romanée en Clos Vougeot. Alles wordt in het werk gesteld om van deze wijngaard een prachtig glas rode wijn te maken. De pluk vindt met de hand plaats, waarna de druiven in kleine kistjes naar de chais worden vervoerd om ze niet te kneuzen. Gisting vindt plaats in open vaten, met regelmatig breken van de kap, maar zonder het overpompen van de wijn, om er voor te zorgen dat hij geen te hard karakter krijgt. Daarna volgt een rijping op vat gedurende 16 maanden. 40% van de gebruikte vaten is nieuw. Hiermee wordt een echte Vosne-Romanée gemaakt, heerlijk fluwelig en gepolijst, elegant en krachtig tegelijk.