Chardonnay 'The Site'

Een Bourgondische Chardonnay, met veel karakter en mooie zuren, in de geur aangename citrustonen, appel, breed, met een volle smaak, finesse en frisse zuren, mineralig en spannend. Krachtige, droge witte wijn. Heerlijk bij een salade met kalkoen of kip, kabeljauwfilet met botersaus, kalfsvlees, kip van de grill, zachte kazen.
Awards:
Oogstjaar 2015 - 93pt (Tim Atkin)
Oogstjaar 2015 - 16pt (Perswijn)
KleurHelder strogeel.
GeurMooi open, in de geur aangename citrustonen, heerlijk puur, appel, breed, met een vleugje boterigheid.
SmaakEen volle smaak met veel finesse en frisse zuren, mineralig en spannend, appel, mooie lengte. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijHeerlijk bij een salade met kalkoen of kip, kabeljauwfilet met botersaus, kalfsvlees, kip van de grill, zachte kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandZuid-Afrika
RegioRobertson
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer090940
Chardonnay 'The Site' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Danie de Wet is een van dé trendsetters bij Zuid-Afrikaanse Chardonnay. Inmiddels heeft Danie veel van zijn werk overgedaan aan zijn twee zoons, Johann en Peter. Peter fungeert tegenwoordig als wijnmaker. Hoewel de familie tegenwoordig ook rode wijnen maakt, is Chardonnay nog steeds dé specialiteit. The Site is een van die bijzondere Chardonnay van dit wijndomein, van een wijngaard die is aangeplant in 1986, dus ver voor het moment dat de Chardonnay wereldwijd zo populair werd. Dat zorgt voor druiven met een prachtige diepgang en concentratie. De ondergrond is zeer rijk aan kalk, waaraan de wijn zijn mooie zuren ontleent. De druiven worden geplukt in de vroege ochtend, om ze koel binnen te krijgen. De wijn gist op vaten van Frans eikenhout, op een vrij hoge temperatuur, zo tussen de 17 en 20 graden. Dat zorgt voor een wijn met het accent op diepgang en rijkdom. Na een vatrijping van 12 maanden op de lie, met regelmatige omroeren, wordt een wijn op fles gebracht met een bijzondere klasse. Een Bourgondische Chardonnay, met veel karakter en mooie zuren.