Chenin Blanc Eden High Density Single Vineyard

Een verfrissende en delicate wijn waarbij de geur uitnodigdt naar meer. Geuren van perzikbloesem, limoen en groene appel komen je tegemoet. Bij de eerste slok herken je de smaken van kweepeer, kumquat, mandarijn, peer en citroen-meringue. In de afdronk proef je een staalachtige mineraliteit. Hints van geroosterde hazelnoten en amandelen dragen bij aan de complexiteit van de smaak. De wijn is uitzonderlijk lineair en fris met een fijne textuur en eindigt met tonen van venkel en de pittige gember zoals beloofd door de geur. Heerlijk bij zeevruchten, varkensbuikspek of de intense kaas Epoisses.
GeurPerzikbloesem, limoen, groene appel, witte perzik, ananas, gember en peperige kruidigheid.
SmaakTonen van kweepeer, kumquat, mandarijn, meloen, peer en citroen-meringue tegen een achtergrond van staalachtige mineraliteit. Hints van geroosterde hazelnoten en amandelen dragen bij aan de complexiteit de smaak.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijOesters, bouillabaise, sint-jakobsschelpen of andere zeevruchten. Langzaam geroosterde varkensbuik, pittige Thaise gerechten, Indonesische saté met pindasaus, Noord-Afrikaanse gerechten, gebakken appel (voor het dessert), zelfs de moeilijke Epoisses-kaas
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
Druifchenin blanc
Volume0,75
Productnummer090818
Chenin Blanc Eden High Density Single Vineyard kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Chenin Blanc druiven voor de wijn Eden zijn met de hand geplukt op de Raats Eden High Density single vineyard in Polkadraai in Stellenbosch. De oogst vindt ongeveer rond de tweede week van februari plaats. De druiven worden in het geheelgeperst waarna er geen bezinking plaatsvindt. De wijn blijft gedurende 11 maanden op de droesem in 300 liter vaten van Frans eikenhout. De bewaarpotentie van deze wijn is 8 tot 12 jaar. De druivenranken zijn aangeplant in 2008 op een bodem van 100% ontbindende granietbodem.