Pinot Noir 'Black Bream'

Deze bijzondere wijn ruikt naar bosaardbeitjes, kersen en kruiden van kaneel en kruidnagel. De smaak is prettig en zacht maar blijft geconcentreerd met tannine. Gegrilde varken met venkel is een perfecte combinatie voor bij deze wijn.
Awards:
Oogstjaar 2016 - 92 pt (Platter's)
Oogstjaar 2017 - 4.5* (Platter's)
GeurDelicate tonen van bosaardbeitjes en kersen. Waarbij tegelijkertijd bloemen tonen van frisse viooltjes en een verassende kruidigheid van kaneel en kruidnagel.
SmaakOnthult het zoutgehalt, dat een onderscheidend vermogen geeft aan de wijn. De smaak is zacht maar blijft geconcentreerd met tannine van fijne graanfruit, dat wordt gegeven door de frisse en koele zuurgraad.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijGegrilde varken met kruiden en venkel.
Jaar2016
Alcoholpercentage12,5
LandZuid-Afrika
RegioWalker Bay
Volume0,75
Productnummer090510
Pinot Noir 'Black Bream' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De naam van de wijn, Black Bream, is ontleend aan een synoniem van een Zuid-Afrikaanse notianale vis. De bedreigde vis wordt normaal gesproken aangetroffen in ontoegankelijke delen van de kustlijn met gevaarlijke riffen en turbulent water. De vis wordt beschermd door zijn omgeving. Dit is vergelijkbaar voor de wijngaarden van de Black Bream die worden beschermd door een verborgen vallei, waardoor perfecte omstandigheden mogelijk zijn voor een optimale rijping van druiven. De wijngaarden liggen in een verborgen vallei in het Walker Bay-gebied, in de nabijheid van de oceaan op een hoogte van 350 meter. De unieke bodems zijn een bepalende factor voor de verschillende wijnen die op deze gaard worden gemaakt.De baanbrekende wijngaarden zijn geplant in een kalkhoudende, rijke grond die perfect geschikt is voor de variëteit. De grond in combinatie met de altitude, levert druiven van uitzonderlijke kwaliteit.