Professor Black

De wijn toont smaken van zwarte bessen, wat typerend is voor een witte Bordeaux-blend, evenals passievrucht, lychee en citrus. De wijn krijgt door lijstenen bodem een mineraalachtige smaak en een vleugje bloesem. De Sauvignon Blanc zorgt voor de aroma's en op zijn beurt biedt Semillon structuur en body. De aroma's van subtiel Franse eikenhout vullen de geurmelange aan.
KleurBleek strogeel
GeurZwarte bessen, passievrucht, luchee en citrus.
SmaakVleugje bloesem en wat mineraliteit die doet denken aan leisteen.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijTonijntartaar met citroenschil en avocado. Gestoomde schelpdieren in een bouillon geurend naar saffraan. Gebraden kip in een krokant jasje die met groenten uit het zuur wordt opgediend. Geroosterde kalfskoteletten met citroen en kappertjesaus.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandZuid-Afrika
RegioSimonsberg
Druifsauvignon blanc, semillon
Volume0,75
Productnummer090300
Productbeschrijving
Details
Deze wijn is gemaakt in de stijl van witte Bordeaux, een klassieke blend bestaande uit Sauvignon Blanc en Semillon. De Sauvignon Blanc is geoogst van een 17-jaar oude wijngaard in Darling en groeide op de diep rode Hutton- en Clovelly-bodems. Het blok is gelegen in de bekende Darling Hills op een westelijke helling, 13 kilometer van de Atlantische Oceaan. Semillon wordt geoogst van een 14-jarig blok in Elgin. De locatie is gekozen vanwege het zuidwestelijke aspect en de bodems. Die bestaat uit een grindachtige bovengrond met enkele ferricrete (ijzerrijke) afzettingen, bovenop de kleibodem. De wijn wordt gerijpt in 100% gebruikt Frans eiken. De vaten waarin de wijn wordt gerijpt is een 400L vat voor Semillon en een vat van 225L voor Sauvignon.