Vilafonté Series M 2016

Series M is aantrekkelijk door zijn subtiliteit, rijke aroma’s van cranberry en framboos. De geur wordt verder gekenmerkt door vanille, cederhout en ten slotte een delicate geur van lila. Zeer elegante wijn met een fijne zuren en een sappig mondgevoel. De tannines zijn fijn en fluweelzacht. Een prachtige wijn voor bij rood vlees.
KleurDiep rood van kleur, bijna zwart
GeurPure, rijke aroma’s van cranberry, rijpe frambozen en zure kersen. Het aromapalet wordt verder gekenmerkt door vanille, potloodslijpsel, ceder en lila bloementjes.
SmaakEen fijne van zuurgraad ondersteunt de sappige structuur. De tannines zijn fijn en fluweelzacht, en geven de wijn finesse.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijRood vlees.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandZuid-Afrika
RegioSimonsberg
Druifmerlot, malbec, cabernet
Volume0,75
Productnummer090354
Vilafonté Series M 2016 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Series M van Vilafonté staat voor de geraffineerde stijl en de haast deftige elegantie van de wijn. De blend bestaat voornamelijk uit malbec en merlot, aangevuld met cabernet sauvignon en in sommige jaren wat cabernet franc voor extra structuur. Mooi vlezig van textuur met zwart fruit dankzij de malbec en een fluweelachtige zachtheid en roodfruit door de merlot. Elke jaargang is een snapshot van Moeder Natuur op haar best. De wijn is toegankelijk, direct drinkbaar en soepel van smaak. Maar het is zeker ook een wijn waarvan in de jaren die gaan komen nog genoten kan worden.