Le Volte dell'Ornellaia igt 2016

De druivensamenstelling van deze donkerrode wijn geeft hem een zwoel karakter. Rood fruit als kersen en confiture in de geur. Heerlijke sappige aanzet, elegant rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen, een zekere stevigheid nog, met goede tannines, mooi rijp en uitgebalanceerd en superverleidelijk. Antipasti, pasta en vlees zoals bijvoorbeeld duif, geit of zuiglam met salie zou een mooie combinatie kunnen vormen met deze zwoele wijn.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Intens en zwoel, kersen en ander rijp rood fruit en confiture.
Kleur Donkerrood
Smaak Heerlijke sappige aanzet, elegant, met rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen, een zekere stevigheid nog, met goede tannines, mooi rijp en uitgebalanceerd, super verleidelijk.
Serveren bij Antipasti, pasta en vlees zoals bijvoorbeeld duif, geit of zuiglam met salie.
Land Italië
Druif Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot
Regio Toscane
Jaar 2016
Wijnhuis Tenuta dell'Ornellaia
Le Volte dell'Ornellaia igt 2016 kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Dit is de “basiswijn” van Tenuta dell’Ornellaia. Meer toegankelijk dan zijn grote broers Le Serre Nuove en Ornellaia. Deze wijn is meer geschikt voor de dagelijkse verwennerij. De sangiovese-druiven in deze wijn zijn afkomstig uit de regio rondom Bolgheri en worden gevinifieerd in Tenuta dell’Ornellaia. Le Volte wordt gedurende zes maanden gelagerd op vaten die eerst voor Ornellaia zijn gebruikt.