Los Confines vdt

Confines de Prieto Pariente is afkomstig van twee oude wijngaarden van Garnacha in het berggebied Sierra de Gredos. Dit is een wijn die de combinatie weerspiegelt van leisteen- en granietbodems. De leisteen zorgt voor een mineraliteit die wordt omgezet in volume en body, en het graniet geeft diepgang en finesse. De hoogte van de wijngaarden geeft de nodige zuurgraad om al het bovenstaande in evenwicht te brengen. Het resultaat is een complexe en uitgebalanceerde wijn met frisheid en elegantie.
GeurEen frisse en elegante Garnacha.
SmaakEen wijn met body, diepgang maar toch finesse. Het heeft een soepel mondgevoel met de nodige zuurgraad om de wijn in evenwicht te houden. Een complexe en uitgebalanceerde wijn met frisheid en elegantie.
Serveertemperatuur15-18℃
Jaar2015
Alcoholpercentage14,5
LandSpanje
RegioCastilla
Druifgrenache
Volume0,75
Productnummer033215
Los Confines vdt kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De druiven van de wijnen van Prieto Pariente komen van oude wijngaarden met een zeer lage opbrengst, gelegen in Castilië en León, in de provincie Valladolid en in het berggebied Sierra de Gredos. In Valladolid liggen de wijngaarden in drie verschillende dorpen: Mucientes, Pedrosa del Rey en Valbuena de Duero. Elke plot wordt afzonderlijk gefermenteerd, waardoor de meest geschikte blend voor elk van de wijnen kan worden geslecteerd. Los Confines is een 100% Garnacha-wijn uit het berggebied Sierrade Gredos. Een mineraal en compleze wijn met frisheid en elegantie. De wijn weerspiegelt de grond en het klimaat in dit gebied. De wijn ondergaat een spoontane alcoholische gisting onder gecontroleerde temperatuur en malolactische gisting in roestvrijstalen tanks. Na de gisting rijpt de wijn gedurende 7 maanden in grote foeder van Frans eiken.