Val di Neto Rosso igt 'Magno Megonio'

Kruiden, heerlijk krachtig en intens, vanille en zwarte kersen, pruimen, intens, licht gebrand, peperig, met een eigenzinnige smaak, waarin mooi zoet fruit, zwoel en warm, zachte inzet, wat zuren, gekonfijte vruchtjes, vijgen, diepte en goede tannines. Perfect bij een gegrild rood vlees, lamskoteletten, belegen kazen.
KleurDiep robijnrood
GeurKruiden, heerlijk krachtig en intens, vanille en zwarte kersen, pruimen, intens, licht gebrand, peperig.
SmaakEen eigenzinnige smaak, met mooi zoet fruit, zwoel en warm, zachte inzet, wat zuren, gekonfijte vruchtjes, vijgen, diepte en goede tannines.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPerfect bij een gegrild rood vlees, lamskoteletten, belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage15
LandItalië
RegioCalabria
Druifmagliocco
Volume0,75
Productnummer013640
Val di Neto Rosso igt 'Magno Megonio' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Net als bij de ‘Terre Lontane’ heeft Librandi voor de Magno Megonio gebruik gemaakt van een klassieke druif van de streek, in dit geval de Magliocco. Dat is een sterke troef van dit bedrijf, dat van dit soort lokale druiven bijzondere wijnen worden gemaakt. De Magliocco is een eigenzinnige blauwe druif, die karaktervolle wijnen oplevert. Ooit was dit de belangrijkste druif van het zuiden, maar hij viel in ongenade, waarschijnlijk omdat de wijnen aan de strenge kant waren. Inmiddels wordt hij weer geplant, vanwege zijn bijzondere karakter. De druiven zijn aangeplant op de beste terroirs van een van de mooie wijnboerderijen van Librandi, Rosaneti. De ondergrond van deze wijngaard bestaat uit klei en kalk, met als resultaat een wijn met een uitgesproken krachtig en mineralig karakter. Dit is een typische druif van de streek, die er lang over doet om rijp te worden. De oogst vindt dan ook meestal pas plaats in de eerste week van oktober. Dat betekent dat de druiven een lange rijpingscyclus hebben en krachtige en intense aroma’s ontwikkelen. Rijping van 16 maanden verzacht de tannines, maar het blijft een wijn met karakter en diepgang, die aan complexiteit wint door hem te laten rijpen.