Malbec 'Mundus Bacillus Terrae' 2014

Dit is een prachtige Malbec met een complexe reeks smaken die variëren van pruimen, zoete kruiden tot nootmuskaat en kruidnagel. Het midden van het gehemelte wordt geheven en fris ondanks dat het vol van kracht is, geconcentreerd en intens met ronde tannines op de afdronk. Een wijn om te rijpen en zijn evolutie te volgen.
Awards:
97pt (Robert Parker)
97pt (James Suckling)
96 punten (Tim Atkin)

Proefnotitie

Geur Verse kruiden en zwarte kersen doorspekt met subtiele sinaasappelschil en delicate mineraliteit.
Smaak Variërend van pruimen, zoete kruiden tot nootmuskaat en kruidnagel. Volle en krachtige wijn. Geconcentreerde, intense, fluwelige tanines.
Serveertemperatuur 15-18℃
Serveersuggestie Een lamsrack van de grill, chorizo worstjes of een ander mooi stuk vlees. Ook heerlijk bij belegen kazen.
Jaar 2014
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druif malbec

Technische gegevens

Artikelnummer 064766
Wijnhuis Catena Zapata
Alcoholpercentage 14.00
Inhoud 0,75
Barcode Fles 7794450092731

Beschrijving

De Adrianna Vineyard, vernoemd naar de jongste dochter van Nicolás Catena Zapata, bevindt zich op bijna 5.000 meter hoogte in Mendoza. De gronden in dit 1,4 hectare grote perceel zijn bezaaid met kalksteen en mariene afzettingen die de regio miljoenen jaren geleden bedekte. De kalksteenlagen zijn goed gedraineerd en bijzonder rijk aan rhizobacteriën. Dit micro-organismen helpt de wijnstokwortels weerstand te bieden aan stress en voedingsstoffen te absorberen. Vandaar dat de naam van de wijn "mundus bacillus terrae" heet want dit staat voor "elegante microben van de aarde".
De fermentatie van de wijn vindt plaats bij een maximum temperatuur tussen de 25 en 30° C, gedurende 16 dagen in vaten van 225 liter en 500 liter van Frans eikenhout, die voorzien zijn van rolfermentoren.De maceratie duurt zo’n 8 a 13 dagen. Voor de gisting wordt gebruik gemaakt van wilde gistcellen. De wijn rijpt 24 maanden in Franse eikenhouten vaten. Per vintage wordt de toasting van de houten vaten bepaald, afhankelijk van de eigenschappen van het oogstjaar.

Malbec 'Mundus Bacillus Terrae' 2014

Login voor de prijs
Malbec 'Mundus Bacillus Terrae' 2014 is te bestellen in veelvoud van 1
Download Flesafbeelding